Goribor nastavlja regionalnu turneju

07. mart 2014.

 
 
 
  Nakon više nego uspešne prošlogodišnje promotivne turneje povodom izlaska albuma Evo je banja (2012), Goribor će i 2014. godine biti koncertno aktivan.

Goribor je i dalje na „A listi“ današnjih grupa u regionu. Njihova muzika je mešavina trip-hopa i iščašenog bluza, uvaljanog u hipnotizirajuće lupove, a tekstovi čiji je autor Aleksandar Stojković ST, nabijeni su snažnim emocijama i ličnim iskustvom života koji ga boli i grebe, a u kojima se mnogi mogu lako prepoznati.

Muzika Goribora je „metafizika života, stanje svijesti, uma i osjećajnosti" i „hrabro i beskompromisno ogoljivanje duše". A snimili su tek dva albuma: Goribor i dvostruko izdanje Evo je banja (Dancing Bear).

Bend je bio u kreativnoj koncertnoj pauzi iz koje se izrodila nova pesma. Aleksandar Stojković ST je početkom godine u studiju Kramasonik, u saradnji s braćom Sinkauz (East Rodeo…day of the year), Nedimom Čišićem (Vuneni) i Hrvojem Nikšićem na klavijaturama snimio pesmu „Jureći ljubav“.

Album Evo je banja i dalje je jedno od neizostavnih muzičkih izdanja balkanske post-tranzicijske ere, ujedno i jedan od najznačajnijih albuma kad je reč o urbanoj regionalnoj sceni.

Nakon više nego uspešne prošlogodišnje promotivne turneje povodom izlaska albuma Evo je banja (2012), Goribor će i 2014. godine biti koncertno aktivan. Bend u martu kreće na drugi deo velike turneje po regionu.

08.03. Quasimodo, Split
04.04. CK13, Novi Sad
18.04. Stall 6, Zürich
09.05. Vračar Rocks!, Beograd
10.05. GKC, Užice
16.05. KSET, Zagreb

Uskoro novi datumi...

 
 

vesti


Dobre vibracije u Švedskoj



Popularni zagrebački rock program Good Vibrations koji se svake srede održava u Vintage Industrial Baru sredinom marta će dobiti i međunarodnu notu te će se na tri dana preseliti u Švedsku.